Ga naar de inhoud

Over Song of the Soul

Welkom mooi mens!

Mijn naam is Carlo Hoppenbrouwers. Ik groeide op als jongste kind uit een gezin van vijf kinderen.

Ogenschijnlijk leek er niet veel aan de hand te zijn. In ieder gezin gebeurde er wel wat en ik had toevallig een vader die het grootste deel van zijn leven overspannen was.

Ik accepteerde de situatie zoals hij was.

Het denken loslaten

Daar kwam verandering in toen mijn vader overleed. Zijn dood was onomkeerbaar en er kwam veel verdriet vrij. Verdriet om wat er geweest was, maar zeker ook om wat er niet geweest was.

Ik rolde mijn proces in. Een proces van begrip en onbegrip, van vragen en antwoorden.

Stapje voor stapje kwam ik dichter bij mezelf.

Ik besloot mijn zoektocht nog wat kracht bij te zetten en begon aan de opleiding tot transformatietherapeut.  Eureka-momenten werden afgewisseld door diepe dalen.

De kracht van ademhaling

In één van mijn moeilijkste momenten komt de ademhaling op mijn pad. Ik adem me letterlijk door deze periode heen.

Ik krabbel op en voel me dankbaar.

Dankbaar voor al de lessen die ik onderweg heb mogen leren en nog mag gaan leren. Dankbaar dat ik mag zijn wie ik ben!

Maar ook dankbaar dat ik al deze ervaringen in mag gaan zetten om jou te helpen. Ik geniet elke keer weer, wanneer ik mensen mag begeleiden in een verbonden ademhaling en zij achteraf verwonderd zijn over wat daarin gebeurd.

De natuur heeft alles wat we nodig hebben

Parallel aan mijn opleiding kom ik ook in aanraking met plantenmedicijnen. Wederom het groen, de planten, maar dan vanuit een hele andere invalshoek.  Plantenmedicijnen die al duizenden jaren gebruikt worden door allerlei culturen tegen ziektes en kwalen.

De natuur biedt ons alles wat we nodig hebben. Een ontdekkingstocht waarbij inzichten en ervaringen ervoor zorgen dat veel puzzelstukjes op de goede plek vallen.

De blijheid in mijn eigen lichaam zorgt ervoor dat ik niet anders kan, dan andere mensen te helpen met mijn opgedane kennis en ervaringen.

Recensies

Annemarie: “Een ademsessie bij Carlo is een pure, energetische reset van je systeem.

Ik kende hem nog niet, maar voelde me gelijk op mijn gemak bij deze bijzondere man met zijn fijne energie.

Ik had al eerder ademsessies in een groep gedaan, maar deze keer was de 1 op 1 ademsessie echt een stukje dieper. Carlo begeleidde me goed met zijn drum of een ander instrument, mooie muziek en soms met zijn stem.

Mooie ervaring die ik nog lang voelde nawerken in mijn lichaam en mijn hart. Dankjewel Carlo!”

Ester: “Wat een ervaring om als een soort film naar je eigen leven te kijken.

Verbazend, confronterend, roerend en rakend hoe dit gegeven, een familieopstelling, mijn familie in andermans gedaante, mijn ogen heeft geopend en rust en acceptatie heeft gebracht.

Ook mij er toe aangezet naar mezelf te kijken, gevoelskwesties onder de loep, meer los te laten en hierdoor een lichte verzachting naar mezelf te ervaren. Dus niet langer in een klem spastisch maar door blijven gaan in “overleven”. De denkkronkels omzetten naar voelen.

Met Grote Dank aan Carlo, die het proces in volle observatie en inzicht naar de kern heeft geleid. Wat een openbaring!

En hoe vreemden, de representanten, plots mijn moeder, zus, broer of ik werden…wonderbaarlijk en hartverwarmend! Dank jullie voor deze bijzondere en leerzame ervaring ❤️”

Thuraia: “Mijn ademsessie bij Carlo was fijn en bevrijdend. Door Carlo’s warme persoonlijkheid was ik direct op mijn gemak. De sfeervolle behandelruimte en natuurlijke setting droeg hier zeker ook aan bij.

Tijdens de sessie heb ik een mooie innerlijke reis mogen maken waarbij de adem vanaf een bepaald moment voelbaar in mij op reis was. Het stelde mij in staat dieper te voelen en bewust te worden. Ik kon hierdoor mijn werkelijke ruimte steeds meer innemen in vertrouwen en in verbinding met de intelligentie in en om mij heen…

De manier waarop Carlo hierbij begeleide was authentiek en Echt..
Door vanuit zijn eigen energie mee te bewegen in de energie van het moment, was ik in staat om nog meer los te laten om mee te bewegen in wat op dat moment was.. ik kwam steeds meer in een bron van diep
innerlijk weten, van mijn waarheid.

Ik had van tevoren geen verwachtingen dus ik was volledig verrast. Deze sessie heeft mij absoluut geholpen op mijn pad van transformatie. Een pad waarin ik mij meer en meer mag verbinden met wie ik werkelijk ten diepste ben.. om hier vervolgens duidelijker en krachtiger uiting aan te geven…

Ontzettend dankbaar ben ik voor deze reis en voor deze mooie ontmoeting met Carlo… Zo mooi om te zien en te ervaren hoe het eruit ziet, en hoe het voelt als iemand datgene doet wat hij hier op aarde is komen doen.. en zo met elke sessie helpt om een beetje meer licht, liefde, authenticiteit en schoonheid de wereld in te brengen
🤍🙏🏽✨🌟🧚🏽”

Pieter: “Mijn eerste ontmoeting met Carlo was enkele jaren geleden voor werk, toen nog in zijn functie als hovenier.

Door de covid-periode was het twee jaar later dat we elkaar weer zagen, en ook wel ergens een ‘klik’ hadden. Hij vertelde me over de opleidingen waar hij mee bezig was en het nieuwe pad wat hij wilde inslaan. Ikzelf zat in een moeilijke relationele periode wat hij toen nog niet wist en was op sommige vlakken in mijn leven aardig uit balans.

Een week later nam ik contact met hem op vertelde mijn verhaal. Binnen een paar dagen spraken we met elkaar af, en al was ik totaal niet bekend met wat hij deed, het voelde goed voor me en ik had er vertrouwen in dat ik hiermee verder zou kunnen komen.

Carlo nam ruim de tijd voor me en ik was binnen enkele ogenblikken volledig op mijn gemak. Al na de eerste sessie voelde ik dat er dingen op zijn plek vielen voor me en na mijn eerste ademhalingssessie werd dit nog meer bevestigd.

Ik heb mezelf mede door Carlo weer redelijk snel op de rit weten te krijgen, maar kom nog regelmatig terug voor coaching of een ademhalingssessie.

Echt een moment voor mezelf, volledige ontspanning even de tijd stilzetten in onze gehaaste maatschappij, een gezond ritueel wat mijn leven heeft verrijkt!”

Veelgestelde vragen over Song of the Soul

Waarom ‘Song of the Soul’?

Wanneer jij je ogen sluit en je jouw mooiste leven – zonder beperkingen – mag visualiseren, wat gebeurt er dan? Gaat jouw hart dansen en voel je de energie door je lichaam stromen?

Muziek speelde een rode draad in de zoektocht naar mijn eigen hart. Hoe meer ik opende, hoe meer ik de woorden en klanken binnen voelde stromen. Ik werd geraakt en ik vond mijn zielsmissie! Zingen, dansen en muziek maken waren altijd al favoriete bezigheden van mij. Niet voor niks dat ik daar in de ademsessies en ceremonies vaak gebruik van maak.

Welke opleiding heb je gevolgd?

 • wellicht de beste opleiding: levenservaring!
 • psychosociaal / transformatie-therapeut bij NEM Breda (NRTO, SNRO, NFG, ingeschreven bij het CRKBO)
  • kosmologie
  • transactionele analyse
  • systeemdenken
  • moversvaardigheden
  • energetica
  • chakra-psychologie
 • ademcoach (accreditatie KTNO, BATC, LVNG en NVST, ingeschreven bij het CRKBO)
 • opleiding procesbegeleider, trauma release en breathwork i.c.m. plantenmedicijnen (CRKBO)
 • reikicursus (reiki II, Usui reiki)
 • microdosering

Hoe ga je te werk?

De eerste kennismaking gebeurt middels een intakegesprek. Wanneer het voor jou goed voelt, plannen we een vervolgafspraak in. Samen stellen we een plan op, waarin ook alle ruimte is voor wat zich op dat moment aandient.

Kun je mij helpen? Ik twijfel of breathwork / plantenmedicijnen / therapie iets voor mij is.

Dit is al meteen een mooie oefening in intuïtie. Waar gaat jouw eerste gedachte, of liever gezegd jouw gevoel, naartoe? En kom je er niet aan uit, neem dan gewoon contact met mij op.

Wat kost een sessie?

Bekijk de lijst met de tarieven.

Carlo Hoppenbrouwers

ademcoach &
energetisch / psychosociaal therapeut