Ga naar de inhoud

BRTT

De BRTT-methode (Body Remembers Trauma Therapy) is een lichaamsgericht proces om op een natuurlijke manier spanning te ontladen. Zo breng je je leven weer terug naar de oorspronkelijke ontspannen en gebalanceerde staat van zijn.

Bij Body Remembers Trauma Therapy wordt door middel van fysieke oefeningen trauma en (chronische) spanning losgelaten. Stress en trauma zet zich namelijk niet alleen psychisch, maar ook fysiek vast in het lichaam. Binnen veilige kaders kan deze spanning losgelaten worden.

De natuurlijke manier voor het lichaam om overbodige spanning kwijt te raken is door de spieren te laten trillen. (Daarom zeggen we dat we stonden te trillen als een rietje, of dat we ergens knikkende knieën van krijgen.)

Bij dieren, zoals honden en paarden, is dit vaak
goed zichtbaar. Wij mensen hebben dit meestal verleerd, of we onderdrukken het. Maar door het trillen te onderdrukken, blokkeren we dit natuurlijke ontladingsmechanisme. Onze spieren raken overspannen of verkrampt, en zo zijn we eigenlijk nog verder van huis.

Als fysieke spanning geen uitweg vindt door beweging, slaan we stress op in onze spieren en ons bindweefsel (fascia). Dit kan leiden tot chronische spanning, ondefinieerbare klachten, pijn en ziektes en een verlaging van het immuunsysteem.

Laat het lichaam spreken!

Bekijk de tarieven of neem contact op voor meer informatie.

Andere mogelijkheden